Giełdy towarowe w Polsce
Ceny przetworów drobiowych na giełdach są ustabilizowane, a oferta niewielka. Giełda Łódzka oferowała wątroby drobiowe po 5,8 zł kg, serca drobiowe - 4,8 zł kg, drobiowe porcje kulinarne - 2,2 zł kg, filety z piersi indyka - 11,7 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel miało w ofercie mięso mechanicznie odkostnione z indyka, kurczaka - 3,5 zł kg, skrzydła indyka - 4,4 do 4,8 zł kg, podudzie z indyka - 5,2 zł kg, nogi kurczaka - 4,3 do 5,0 zł kg, żołądki kurczaka - 3,8 zł kg, udziec indyka z kością - 6,9 zł kg, filety z nogi kurczaka - 8,8 zł kg. Na giełdzie Rol-Petrol w Łodzi korpusy z kurczaka były po 0,48 USD za kg, filety z kurczaka - 10,6 zł kg. Biuro maklerskie Krak-Brokers oferowało filety z piersi indyka po 12 zł kg.
PRODUKTY Z IMPORTU
Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie makuchy rzepakowe ze Słowacji kosztował 515 zł t, mąka paszowa ze Słowacji - 450 zł t, otręby pszenne luzem ze Słowacji - 275 zł t. Giełda Rol-Petrol w Łodzi miała w sprzedaży wątroby wołowe z Niemiec po 3,4 zł kg, podgardle z Holandii - 5,5 zł kg, boczek duński - 10,3 zł kg, wątroby wieprzowe z USA - 3,6 zł kg, śrutę sojową - 1390 zł t, otręby pszenne ze Słowacji - 290 do 340 zł t. Biuro Maklerskie Agrohandel w Łodzi oferowało flaki wołowe z USA po 5,5- 5,8 zł kg, przodki wieprzowe import z Danii - 7,2 zł kg, filety z udźca indyka mrożone, import z USA - 9,2 zł kg, ćwiartki z kurczaka mrożone,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta