Co jadł George Bush podczas wizyty w Polsce w czerwcu 2007 r.
prezydencki jadłospis
∑ Przystawka zimna:Tatar z łososia bałtyckiego marynowanego w soli kamiennej∑ Przystawka ciepła:Bliny z mąki gryczanej i pszennej (pół na pół) z czarnym kawiorem z jesiotra i bitą śmietaną∑ Zupa:Barszcz czerwony z diablotkami‚ czyli skręconymi paluszkami z ciasta francuskiego z ziołami i serem żółtym‚ sezamem i ziarnem słonecznika na brzegach∑ Danie główne:Świeże ryby: dorsz‚ sandacz i turbot‚ najpierw wyfiletowane‚ potem marynowane w koprze i cytrynie‚ a następnie smażone na patelni na sklarowanym maśleJako dodatek: młode ziemniaki z koprem i gotowana młoda kapusta zapieczona w wydrążonych pomidorach. Mięso: górka jagnięca z kostką z sosem z zielonego pieprzu‚ białe i zielone szparagi∑ Deser:Sorbet o smaku arbuza i o smaku brzoskwini plus dekoracja: maliny i borówki amerykańskie‚ listek świeżej mięty. —m.k.