Katering zarabia na tradycji
Zamawianie świątecznych potraw staje się w Polsce coraz popularniejsze. Na świąteczne stoły zamawiamy tradycyjne dania i najczęściej te najbardziej czasochłonne w przygotowaniu: sałatkę jarzynową, rybę faszerowaną, karpia w galarecie, pierogi, pasztety, makowce, keks.
– Nie zdarzyło się jednak jeszcze, żeby ktoś zlecił organizację całej wigilii, z barszczem, wszystkimi daniami i do tego łącznie z dostawą do domu – mówi Joanna Otreszko-Arska, wiceprezes zarządu Aspen-Res.
Grzegorz Rybarski, dyrektor ds. sprzedaży nielotniczej LOT Catering tłumaczy, że po obejrzeniu nowinek, Polacy zawsze pytają „ale pierogi też będą, prawda?”. Joanna Otreszko-Arska przyznaje, że wcześniej zbierała pomysły na różne regionalne potrawy wigilijne, żeby urozmaicić ofertę swojej firmy. Trafiła m.in.: na pierogi ze śliwkami, paluchy z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta