Do jedzenia trzeba dwojga
Wyszukane dania francuskie i belgijskie to atut restauracji Moliera 6. Polecam małże i mięsne fondue
Szef kuchni Pascal Kuleczko, brukselczyk z polskimi korzeniami, lubi kuchnię mistrzów. Można u niego zjeść takie skarby, jak rosół z foie gras ze smardzami (31 zł) pod kołdrą ciasta francuskiego (Paul Bocus, francuski „kucharz stulecia”, serwował to danie z truflami). Kuleczko serwuje esencjonalny wywar z porcją frykasów. Wątróbka gęsia i smardze to rarytasy, z których warto podniebieniu zrobić prezent od czasu do czasu. Namawiam.
Bardzo podoba mi się różnorodność dań regionalnych w karcie Moliera 6. Jest tu i Vichyssoise, zupa z porów i ziemniaków,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta