Drób wygrywa na rynku z wieprzowiną
Producenci wieprzowiny szacują, że w tym roku ich łączna sprzedaż może spaść nawet o 10 proc. Zyskują firmy drobiarskie, których produkty są tańsze
Popyt na mięso drobiowe wciąż rośnie. Spodziewamy się, że także w tym roku będzie wyższy niż przed rokiem – mówi Leszek Kawski, dyrektor generalny Krajowej Izby Drobiarstwa.
Przeciętny Polak zjada rocznie ok. 26,5 kg drobiu, o ok. 4 kg mniej niż Francuz, Niemiec czy Brytyjczyk. W branży szacuje się, że...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta