Zdrowe jedzenie na biodegradowalnych tackach
Rozmowa | Maciej Lubiak, prezes Maczfit, lidera rynku cateringu dietetycznego zamawianego przez internet
W firmie można zamówić dietetyczne zestawy do domu, ale zapowiedzieliście już uruchamianie automatów z gotowymi posiłkami. Ile będzie takich maszyn?
Pierwsze automaty stanęły już w Warszawie. Do końca tego roku planujemy uruchomienie ok. 50 lodówek w biurowcach, klubach fitness, na uczelniach. To oczywiście dopiero początek. W planach na przyszły rok mamy kilkaset kolejnych.
Jest to bardzo wygodna opcja. W maczfitowych automatach można nie tylko kupić nasze dietetyczne dania, ale też od razu je podgrzać. A za posiłki klienci mogą płacić kartami kredytowymi lub kartami doładowanymi przez pracodawców.
Czy wprowadzenie tej oferty to efekt zmiany modelu żywienia się Polaków?
Tak. Polacy mają coraz większą potrzebę podnoszenia jakości życia. Przejawia się to zwłaszcza w tym, że dbają o zdrowe odżywianie. Choć należy również pamiętać, że zmiana świadomości...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta