POD SAMSONEM
28 października 2005 | Dodatek Rzeczpospolitej | NR
OBIAD RODZINNY
POD SAMSONEM
(c) KUBA KAMIŃSKI
Kuchnia: polsko-żydowska
Szef kuchni: Barbara Tobiasz, Wojciech Ryczywolski
Ceny dań głównych: od 12 zł do 35 zł
Liczba miejsc: 80
Sala VIP: TAK (24 miejsca)
Sektor dla niepalących: TAK
Ogródek: TAK
Atrakcje dla dzieci: TAK
Parking strzeżony: TAK
Organizacja imprez: TAK
Dostawa na telefon: TAK
Dania na wynos: TAK (5 proc. zniżki)
Catering: TAK
Śniadanie plus prasa: TAK
Bizneslunch: TAK
Menu wegetariańskie: TAK
Karta win: TAK
Klimatyzacja: NIE
Udogodnienia dla niepełnosprawnych: TAK
Języki obce: angielski
Rok powstania: 1956
Znaki szczególne: najbardziej ekumeniczna restauracja
żydowska na świecie
Czytaj także
Tanio. Pyszny kawior żydowski (6 zł), czyli pasta z wątróbek. Uwaga, zwłaszcza w weekendy trudno o stolik - lokal zapełniają tłumy obcokrajowców.
Rz ul. Freta 3 i 5, Śródmieście, tel. 831 17 88 czynne: codziennie 10-23, można płacić kartą, www. republika.pl/podsamsonem, restauracja@podsamsonem.neostrada.pl O restauracji- OBIAD RODZINNY