Żeliwo i delikatna porcelana
Buchnęło parą z Gara – zadebiutowała autorska kuchnia kulinarnej carycy Magdy Gessler. Karta dań to przegląd potraw jednogarnkowych – od cassouleta, bouillabaise przez bigos – aż do... jaj na twardo w sosie musztardowym
Nowa restauracja to miejsce przypominające poprzednie przedsięwzięcia restauratorki, ale w zupełnie odmiennym klimacie. Rustykalne dodatki, poduchy, przepastny kredens i żyrandole, przełamuje żywy, lounge’owy duch. To trochę tak, jakby Słodki-Słony wyposażyć np. w klubowy bar, doprawić tak, by uzyskać treść wielkomiejską i wieczorową.
Tutejsze gary, czyli naczynia, są żeliwne, ale filigranowe. Dania są eksponowane na delikatnej porcelanie Bavarii z podwiniętym brzeżkiem.
Szarości mieszają się ze złotem, barwy zimne przełamywane są naturalną żółcią świeżych kwiatów, drewnem solniczek, miodową barwą oliwy, słonecznikowym passepartout. Stare sztućce na tapetach...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta