Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wszystkie kolory soli z różnych stron świata

24 maja 2008 | Styl życia | Monika Kucia
Sól: złota to wędzone płatki z wyspy Anglesey, biała z ziołami – morska z firmy Frantoio di Santa Agata d’Oneglia, czerwona zaś pochodzi z Hawajów
źródło: Alma Market
Sól: złota to wędzone płatki z wyspy Anglesey, biała z ziołami – morska z firmy Frantoio di Santa Agata d’Oneglia, czerwona zaś pochodzi z Hawajów

Sól to najstarsza z przypraw i najbardziej rozpowszechniona. Nie tylko jest biała, ale i czerwona czy czarna. Może być też wędzona

Jak twierdzą dietetycy i lekarze, ta biała, rafinowana sól kuchenna używana w nadmiarze nie jest zdrowa. Lepiej stosować sole nierafinowane, określane jako kamienne, oraz sól morską uzyskiwaną przez odparowywanie wody morskiej.

Odmian soli jest na całym świecie kilkadziesiąt. Morska miroir z Boliwii pochodzi z prehistorycznego słonego jeziora. Kryształki...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8021

Spis treści
Zamów abonament