Wszystkie kolory soli z różnych stron świata
Sól to najstarsza z przypraw i najbardziej rozpowszechniona. Nie tylko jest biała, ale i czerwona czy czarna. Może być też wędzona
Jak twierdzą dietetycy i lekarze, ta biała, rafinowana sól kuchenna używana w nadmiarze nie jest zdrowa. Lepiej stosować sole nierafinowane, określane jako kamienne, oraz sól morską uzyskiwaną przez odparowywanie wody morskiej.
Odmian soli jest na całym świecie kilkadziesiąt. Morska miroir z Boliwii pochodzi z prehistorycznego słonego jeziora. Kryształki...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta