Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Strażnicy włoskiego smaku

16 maja 2009 | Styl życia | Monika Kucia
źródło: Rzeczpospolita

Z Benito Fiore, koordynatorem na Europę Accademia Italiana della Cucina, o wizycie członków akademii w Polsce i nagradzaniu tradycyjnej kuchni

Rz: Co będziecie państwo robić w Polsce?

Benito Fiore : Będziemy testować włoskie restauracje. Są oceniane przez członków naszej Akademii. W wybranej restauracji odbywa się kolacja dla nich i osób im towarzyszących (ok. 30 osób). W jej trakcie każdy z obecnych członków Akademii wypełnia kwestionariusz, w którym ocenia jedzenie: przystawki, pierwsze i drugie danie, dodatki, deser i wina oraz wystrój, obsługę, ceny w stosunku do jakości. Punkty się sumuje i dzieli przez liczbę członków. Bierzemy pod uwagę re- stauracje co najmniej dobre, dlatego nie schodzimy poniżej 5 przy obiadach organizowanych. Najwyższą oceną jest 9.

Nie macie czarnej listy?

Jesteśmy po to, żeby nagradzać, wspierać te miejsca i tych ludzi,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8319

Spis treści
Zamów abonament