Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Każdego artystę trzeba dopieścić, czyli festiwal od kuchni

20 maja 2009 | 48. Muzyczny Festiwal w Łańcucie | Józef Matusz
Jerzy Maksymiuk i jego orkiestra
autor zdjęcia: krzysztof łokaj
źródło: Fotorzepa
Jerzy Maksymiuk i jego orkiestra
Marta Gregorowicz
autor zdjęcia: krzysztof łokaj
źródło: Fotorzepa
Marta Gregorowicz

Jak przygotować imprezę dla kilkuset artystów z kraju i z zagranicy oraz specjalnie zaproszonych gości, by wszyscy byli zadowoleni?

Biuro Koncertowe Muzycznego Festiwalu w Łańcucie znalazło na to receptę. – Każdy artysta ma swoje upodobania, każdego trzeba dopieścić. Należy też pamiętać, że czasem drobny szczegół może zniweczyć wielomiesięczne przygotowania – podkreśla szefowa Biura Koncertowego Marta Gregorowicz. – Nie wystarczy tylko dobra organizacja, ale trzeba to robić z pasją – dodaje. Nagrodą jest zadowolenie i uśmiech na twarzy każdego artysty.

Marta Gregorowicz od 13 lat związana jest z Filharmonią Rzeszowską i Muzycznym Festiwalem w Łańcucie. Wpierw podpatrywała go od kulis, by następnie przejąć szefostwo po odejściu wieloletniej kierowniczki Anny Hetmańskiej.

– Przygotowanie każdej edycji festiwalu to wyjątkowo żmudna praca,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8322

Spis treści
Zamów abonament