Tradycja, lokalne specjały i smaki
Producenci tradycyjnej żywności z Małopolski, Podlasia i Mazowsza wezmą udział w VI Dniach Produktów Tradycyjnych Polskie Smaki, które odbędą się 12 i 13 maja na Praskiej Giełdzie Spożywczej w podwarszawskich Ząbkach
Województwo małopolskie będzie na Polskich Smakach reprezentowane po raz pierwszy. W tym regionie zachowały się stare odmiany roślin i rasy zwierząt, a żywność w dużym stopniu jest wytwarzana metodami tradycyjnymi, z wykorzystaniem tradycyjnych receptur. 13 wystawców zaprezentuje wysokiej jakości produkty, które ukażą różnorodność oferty kulinarnej Małopolski. Będą więc tradycyjne sery góralskie: oscypek, bundz i bryndza, korboc i redynkołka; ponadto oferowane będą m.in.: chleb prądnicki, podpłomyki, polędwica galicyjska, gęś marynowana oraz pierogi z soczewicą.
Po raz trzeci w...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta