Połączenie tradycji i nowoczesności
Produkcją i sprzedażą wyrobów mięsnych i wędliniarskich oraz przetworów z owoców i warzyw zajmuje się firma BACÓWKA, która powstała w Rajbrocie w 2002 roku. Koncentruje się na produkcji tradycyjnych towarów żywnościowych metodami ekologicznymi.
Wizytówką zakładu są tradycyjne wędliny: kiełbasa swoja, polędwica Maryny, zadek po pańsku czy krakowska sucha. Wyroby nie zawierają żadnych wypełniaczy i dodatków funkcyjnych.
BACÓWKA zatrudnia 40 osób, co czyni ją jednym z większych pracodawców w regionie. Swoje towary firma sprzedaje głównie na rynku krajowym, ale niektórzy nasi odbiorcy wysyłają je dalej, na rynki zagraniczne, między innymi do Grecji, Niemiec i Francji. Towary są przede...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta