Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Połączenie tradycji i nowoczesności

10 maja 2010 | Polskie smaki
Zadek po Pańsku to najdelikatniejsza część wieprzowego udźca, okrojona od wszelkiego tłuszczu i ścięgien, marynowana w kamiennej soli z dodatkiem ziela i aromatycznych przypraw przez kilkanaście dni
źródło: materiały prasowe
Zadek po Pańsku to najdelikatniejsza część wieprzowego udźca, okrojona od wszelkiego tłuszczu i ścięgien, marynowana w kamiennej soli z dodatkiem ziela i aromatycznych przypraw przez kilkanaście dni

Produkcją i sprzedażą wyrobów mięsnych i wędliniarskich oraz przetworów z owoców i warzyw zajmuje się firma BACÓWKA, która powstała w Rajbrocie w 2002 roku. Koncentruje się na produkcji tradycyjnych towarów żywnościowych metodami ekologicznymi.

Wizytówką zakładu są tradycyjne wędliny: kiełbasa swoja, polędwica Maryny, zadek po pańsku czy krakowska sucha. Wyroby nie zawierają żadnych wypełniaczy i dodatków funkcyjnych.

BACÓWKA zatrudnia 40 osób, co czyni ją jednym z większych pracodawców w regionie. Swoje towary firma sprzedaje głównie na rynku krajowym, ale niektórzy nasi odbiorcy wysyłają je dalej, na rynki zagraniczne, między innymi do Grecji, Niemiec i Francji. Towary są przede...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8618

Spis treści
Zamów abonament