Przed ekranem i przy stole
II Food Film Fest, kina Kultura i Rejs, ul. Krakowskie Przedmieście 21/23, bilety: 12 zł, do kupienia w kasach kin, piątek (1.10) – niedziela (3.10)
Filmy o edukacji kulinarnej, wielkich szefach kuchni, także żywności ekologicznej i wpływie roślin na nasze życie. Rozpoczyna się drugi Food Film Fest.
Główna propozycja to 11 filmów. Bohaterkami „Co masz na talerzu?” Catherine Gund są dwie 11-letnie dziewczynki, którym tak zasmakowały małe pomidorki cherry, że postanowiły dowiedzieć się, kto je wyprodukował.
Reżyser „Co z tą żywnością ekologiczną?” przekonuje, że żywność ekologiczna dawno przestała być sprawą osobistego wyboru, ale jest kwestią społecznej odpowiedzialności.
Z kolei film „Krew, pot i wino” zainteresuje...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta