Jedzenie z taśmy filmowej
Food Film Fest: Dokumenty o kuchni, kucharzach i o tym, co jemy. W Warszawie odbywa się festiwal filmów kulinarnych
Ellen Frankenstein przez lata była wegetarianką. Mięso nigdy nie pojawiało się na jej talerzu. Pewnego dnia poznała mężczyznę, wyszła za mąż i wyprowadziła się na alaskańskie odludzie, gdzie potrawka z samodzielnie upolowanego jelenia na obiad nie jest niczym szczególnym.
Fumiko Kono pochodzi z Japonii. Jest szefową kuchni. Jej dania wzbudzają zachwyt smakoszy na całym świecie. Choć w kuchni bywała od dziecka, zajęła się nią na poważnie dopiero po studiach na Sorbonie. Najpierw szkoliła się w słynnej akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, potem na praktykach u uznanego w Paryżu szefa kuchni.
Pete „Zażarty” Czerwinski, Kanadyjczyk o polskich korzeniach, otarł się o śmierć z powodu anoreksji. W stanie skrajnego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta