Nowoczesność kontra powrót do korzeni
Piotr Mazurkiewicz Za nowinki klienci są w stanie zapłacić o wiele więcej niż za standard.
Producenci żywności, podobnie jak inne branże, muszą odpowiedzieć na cywilizacyjne zmiany, ale i na oczekiwania konsumentów. Wcale niełatwo to zrobić, bo różne grupy wyrażają różnego rodzaju potrzeby co do żywności nowej generacji. Mamy np. boom na technologie – przykładem są choćby hodowane w laboratoriach genetycznie modyfikowane drożdże produkujące składnik odpowiedzialny za „mięsny" smak wegańskich burgerów z soi i ziemniaków.
Takich...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta