Zmysły prosto z talerza
Restauracja Moonsfera. W tej kuchni owoce są jak klejnoty. Truskawkowe musy, malinowe winegrety, świeże jeżyny, lśniące kulki granatu, ciepłe figi i zalotnie podkręcone listki mięty
Brzegi talerzy spowijają żółte wstążki curry, pudrowe i ananasowe. Kucharz w Moonsferze czerpie wiedzę ze zmysłów. W lutym rozpieszcza nas jak Casanova.
Jednym słowem, kuchnia w Moonsferze jest zmysłowa i rozgrzewająca. Wyczuwa się to od pierwszego kęsa – kucharz lubi wzbudzać emocje i pieścić oko. Zajrzałam tutaj w weekend i uwiodła mnie aura tutejszego myślenia o gotowaniu. Przystawki wyglądały letnio, świeżo i apetycznie. Rolowane świeże liście szpinaku podane zostały odkrywczo i nowocześnie. W postrzępionych liściach ukryły się kawałki ciepłej pieczonej kaczki i odrobina gorgonzolli. Zza zielonych strzępków wysnuwał się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta