Z umiłowania do kuchni
Rodzinna atmosfera, wyjątkowa obsługa i kuchnia to zalety niedawno otwartej restauracji Galeria Smaku. Za wadę można uznać lokalizację i chaos w menu
Gotuje tu Taj Aroongsan Ponthep, kolejny były szef restauracji Orientalnej w hotelu Sheraton, dobrze radzący sobie na warszawskim rynku po opuszczeniu tej firmy. Jego poprzednik Sanad Changpuen opiekuje się teraz kuchnią w Lemongrass.
Ponthep przygotowuje dania tak samo dobrze jak w swojej poprzedniej pracy, ale ceny za dania w Galerii Smaku są oczywiście kilkakrotnie niższe niż w pięciogwiazdkowym hotelu. Są też niższe niż w restauracjach w centrum. Lokal mieści się na parterze wysokiego budynku w samym środku bliskiej Woli.
Taj prowadzi restaurację wraz z żoną Polką. Kelnerką jest...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta