Widelcem w krokodyla
Dawno nie mieliśmy w Warszawie tak egzotycznego projektu kulinarnego. Kukabara to kuchnia australijska z akcentami fusion. Ruszyła kilka dni temu w miejscu dawnej Café Brama.
Przeniesienie do nas smaków z antypodów i stworzenie wielokulturowej miejskiej kuchni z prawdziwego zdarzenia to rzadkość. Może dlatego ambitne przedsięwzięcie od pierwszych dni wzbudza ogromne emocje.
W otwartej kuchni czuje się napięcie i ruch. Któryś kucharz szuka mięty, inny plotkuje z gośćmi, roztrzepując ciasto na tempurę, ktoś krzyczy, bo przepadły zamówione na lunch samosy. Mimo pozornego chaosu mam wrażenie, że siedzę oko w oko ze ściśle zhierarchizowaną zawodową armią. Jej dowódca (szef kuchni) szkoli personel i trzyma kucharskie towarzystwo mocno w garści. W projekcie takim...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta