Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przyprawy zamiast soli

08 marca 2016 | Druga strona | Michał Płociński
źródło: materiały prasowe

Rozmowa | 
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk

Rzeczpospolita: Polacy solą coraz mniej, ale ciągle za dużo. Dlaczego tak nas korci, by jeszcze mocniej dosalać potrawy, które przecież i tak często zawierają już sól?

Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Z natury już jest tak, że słone, tak jak i słodkie, bardziej nam smakuje. Poza tym mamy pewne preferencje kulinarne, które kształtowane są przez...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10389

Wydanie: 10389

Spis treści
Zamów abonament