Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przyprawy zamiast soli

08 marca 2016 | Druga strona | Michał Płociński
źródło: materiały prasowe

Rozmowa | 
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk

Rzeczpospolita: Polacy solą coraz mniej, ale ciągle za dużo. Dlaczego tak nas korci, by jeszcze mocniej dosalać potrawy, które przecież i tak często zawierają już sól?

Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Z natury już jest tak, że słone, tak jak i słodkie, bardziej nam smakuje. Poza tym mamy pewne preferencje kulinarne, które kształtowane są przez...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Wydanie: 10389

Wydanie: 10389

Spis treści
Zamów abonament