Sprzedaż rośnie na przekór embargu i ASF
Rozmowa | Bogdan Noga , dyrektor naczelny Zakładów Mięsnych Skiba
Rz: Eksportujecie już na cztery kontynenty. Na który było najtrudniej wejść?
Bogdan Noga: Do Ameryki Północnej, która jest dla nas najmłodszym rynkiem. Niedawno otrzymaliśmy stosowne uprawnienia. W naszej branży, aby eksportować, musi być porozumienie międzyrządowe, które dopuszcza producentów z danego kraju do sprzedaży. W 2015 r. udało się nam uzyskać pozwolenie na sprzedaż na rynek amerykański i kanadyjski.
A jak na waszą działalność wpłynęło rosyjskie embargo na polską żywność?
To duży problem,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta