Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jak zarządzać ryzykiem walutowym

06 września 2017 | Ekonomia

Marcin Serafin Kierujący Wydziałem Transakcji z Klientami w Departamencie Skarbu Banku Millennium

Polska branża mięsna, w szczególności drobiarska, od kilkunastu lat znajduje się w trendzie wzrostowym, który średniorocznie wynosi 7–8 proc. Za taki stan rzeczy odpowiada rosnący popyt, nie tylko na rynku krajowym, ale przede wszystkim coraz większa dynamika produkcji przeznaczonej na eksport. Analizy i raporty Komisji Europejskiej wskazują, iż w ciągu następnych 10 lat produkcja i spożycie drobiu w Europie znacznie wzrośnie. To bardzo dobrze rokuje dla polskich producentów, którzy dzięki znakomitej reputacji polskiego mięsa drobiowego mają szansę na zwiększenie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10845

Wydanie: 10845

Spis treści
Zamów abonament