Formy ryżu i ryby
Kuchnia japońska charakteryzuje się prostotą, a jednocześnie wyrafinowaniem. Naturalne produkty i tradycyjne połączenia proponuje swoim gościom nowo otwarta japońska restauracja Ginza usytuowana w hotelu Hilton
Gotuje tu mistrz Matayoshi Haraguchi. Przyrządza sushi, miso, makarony, wołowinę Kobe. Zawsze ma na głowie chustę ze znakami rodowymi, którą dostał od swojej mamy. Przynosi mu szczęście.
Ginza to główna ulica w Tokio. Jej zdjęcie wisi nad barem. Jest tak zrobione, że siedząc na wysokim krześle, mamy wrażenie, że tłum, ulica i wysokie budynki wciągają nas do środka.
Ceramika japońska używana w restauracji wykonywana jest w Polsce na wzór oryginalnej. Talerze i półmiski projektowali Japończycy dla włoskiej firmy Covo. Dla ozdoby ustawiono na prostych ciemnych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta