Kawa i kruche ciasteczka już nie zadowolą gości
Katering na szkoleniach i sympozjach | Zamiast staropolskiego żurku – krem pomidorowy z parmezanem, bukiet surówek zastąpiony wymyślnymi sałatami z lekkimi sosami, a zamiast słonych paluszków – suszone owoce i bakalie na przekąskę. Dziś na szkoleniach podaje się bardzo urozmaicone i zdrowe posiłki
Menu przygotowane na szkolenie lub konferencję zależy głównie od organizatora i jego możliwości finansowych oraz od firmy kateringowej. – Zdarzają się klienci, którzy sami układają menu i proszą nas tylko o realizację własnych pomysłów, wówczas staramy się zaskoczyć gości np. ładnie podanym lub oryginalnie przyprawionym daniem. Ale są też i tacy, którzy informują jedynie o rodzaju wydarzenia i ilości osób, prosząc o ciekawe propozycje. Wtedy mamy pole do popisu. Staramy się zawsze tworzyć różnorodne menu, by wszystkich zadowolić – mówi Monika Atkaczunas z firmy Magic Moments, zajmującej się kateringiem. Ostatnio Magic Moments organizowała katering na szkolenie dla firmy kosmetycznej. – Z udziałem dietetyków dobieraliśmy menu np. dla gości z kłopotami z zasypianiem, stresem lub problemami z cerą. A dekoracja potraw musiała nawiązywać do np. makijażu oczu czy ust, prezentowanego podczas szkolenia – mówi Monika Atkaczunas.
Owoce zamiast herbatników
Firmy kateringowe odchodzą już od utartych schematów żywienia. Magic Moments w przerwie na kawę zamiast typowych do niedawna na takich spotkaniach kruchych ciastek oferuje np. ciasta biszkoptowe z kremami, galaretkami i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta