Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kawa i kruche ciasteczka już nie zadowolą gości

30 listopada 2007 | Obiekty i usługi konferencyjno-szkoleniowe | Agnieszka Usiarczyk

Katering na szkoleniach i sympozjach | Zamiast staropolskiego żurku – krem pomidorowy z parmezanem, bukiet surówek zastąpiony wymyślnymi sałatami z lekkimi sosami, a zamiast słonych paluszków – suszone owoce i bakalie na przekąskę. Dziś na szkoleniach podaje się bardzo urozmaicone i zdrowe posiłki

Menu przygotowane na szkolenie lub konferencję zależy głównie od organizatora i jego możliwości finansowych oraz od firmy kateringowej. – Zdarzają się klienci, którzy sami układają menu i proszą nas tylko o realizację własnych pomysłów, wówczas staramy się zaskoczyć gości np. ładnie podanym lub oryginalnie przyprawionym daniem. Ale są też i tacy, którzy informują jedynie o rodzaju wydarzenia i ilości osób, prosząc o ciekawe propozycje. Wtedy mamy pole do popisu. Staramy się zawsze tworzyć różnorodne menu, by wszystkich zadowolić – mówi Monika Atkaczunas z firmy Magic Moments, zajmującej się kateringiem. Ostatnio Magic Moments organizowała katering na szkolenie dla firmy kosmetycznej. – Z udziałem dietetyków dobieraliśmy menu np. dla gości z kłopotami z zasypianiem, stresem lub problemami z cerą. A dekoracja potraw musiała nawiązywać do np. makijażu oczu czy ust, prezentowanego podczas szkolenia – mówi Monika Atkaczunas.

Owoce zamiast herbatników

Firmy kateringowe odchodzą już od utartych schematów żywienia. Magic Moments w przerwie na kawę zamiast typowych do niedawna na takich spotkaniach kruchych ciastek oferuje np. ciasta biszkoptowe z kremami, galaretkami i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7877

Spis treści

Ekonomia

Agencja PR na parkiecie
Alitalia do 6 grudnia
Ambasadorowie polskiej żywności
Apetyt CU Direct na jedną czwartą rynku
Arogant z intuicją
Baxter przenosi zakład do Lublina
Benzyna prędko nie stanieje
Bezbarwna sesja za nami
Będzie drożej na kolei
Centrum w Radomiu
Chojna-Duch wiceministrem finansów
Cięcie budżetu
Cukrownie muszą zniknąć z rynku
Cyfrowy Polsat na giełdę w tym roku?
Cytat dnia
Czekając na lokomotywy
Deficyt mniejszy zgodnie z planem
E.ON inwestuje
Electro World w górę
Gant koryguje prognozę
Getin International na parkiet
Internauci szukają prezentów w sieci
Inwestorzy realizowali zyski
Jak mierzyć gotowość do przyjęcia euro?
Jakie są szanse na trafienie w totolotka
Kalendarium gospodarcze
Kara, strata, a akcje rosną
Kingfisher: remont na Wyspach
Klienci korporacyjni do Pekao
Komentarz giełdowy
Komisja weźmie pod lupę stocznie i paliwa
Kompania Węglowa: górnicy zadecydują o strajku
Kontrowersyjne składki rolnicze
Liczba dnia: 13 mld zł nadwyżki
MOL tylko węgierski
Mniejsze zakupy w armii
Możliwe wezwanie na akcje Ruchu
Nie opłaca się budować hoteli dla kibiców
Odkręcanie w ZUS
Oferta Warfamy
Ogólnopolscy liderzy przedsiębiorczości
Orange współpracuje z Erą
Podatek liniowy ułatwia reformy
Polacy nadal chcą inwestować
Polacy za granicą tęsknią za chlebem i wędlinami
Polsat zapłaci karę
Powrót rady
Pożegnanie z vectrą
Pragmatyk z politycznym instynktem
Prawo pod pręgierzem przedsiębiorców
Premier i posłowie oddadzą pieniądze nauczycielom
Rajd funduszy
Skuteczna reklama to cicha reklama
Sojusz bateryjny
Stream skredytowany przez PKO BP
Sukces Polar Rose
Supermarkety stawiają na prasę
Szczęśliwe numery – drogie
Toora: wygrali pesymiści
UE: zmiany w dyrektywie
Unijne dotacje ratują komunikację miejską
WSK Rzeszów: silniki do F-16
Wciąż brakuje fachowców
Wielkie pieniądze nie zawsze śmierdzą
Wielomarkowa Iberia
Więcej Niemców pracuje
Większe przychody Warimpeksu
Włoski bankier o czystych rękach

Dodatek Rzeczpospolitej

Zamów abonament