Będą niższe wymagania dla produktów regionalnych
Producenci oscypków i bryndzy podhalańskiej będą mieli mniej obowiązków higienicznych
Łagodniejsze wymogi sanitarne dla naszych produktów regionalnych z Podhala (oraz dla czekającej na rejestrację w Unii Europejskiej redykołki) przewiduje projekt rozporządzenia w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze.
Ministerstwo Rolnictwa chce, aby oscypki, bryndza i inne mleczne produkty regionalne były nadal wytwarzane tradycyjnymi wielowiekowymi metodami. Dlatego bacówki położone wysoko w górach nie będą musiały mieć bieżącej wody i kanalizacji. Nie będzie też trzeba...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta