Woody Allen na zupie z karczochów
Guy Savoy pierwszą gwiazdkę w przewodniku Michelin dostał w 1981 r., kolejną w 1985 r. Na trzy musiał czekać do 2002 r. i dostaje je do dzisiaj
Przy wyróżnianiu gwiazdkami Michelina liczą się nie tylko zawartość talerza, smak potraw, zaskakujące zestawienia produktów, ale także sposób podania oraz wszystko, co dzieje się wokół, łącznie z perfekcyjną, dyskretną obsługą.
Dlatego Guy Savoy do aranżacji wnętrza swojej restauracji w Paryżu zaangażował jednego z najbardziej znanych francuskich architektów – Jean-Michela Wilmotte’a. Powstało proste, ale...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta