Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dobra moda na zdrową żywność

05 maja 2009 | Druga strona | Marcin Rafałowicz
autor zdjęcia: Michał Warda
źródło: Fotorzepa

Ewa Wachowicz - producentka i autorka programów oraz książek o tematyce kulinarnej

Rz: Producenci żywności ekologicznej szacują, że w I kwartale tego roku sprzedaż ich produktów mogła się zwiększyć w Polsce o ok. 20 procent. Dlaczego recesja nie dotyka tej branży?

Ewa Wachowicz: Odkrywamy, że to, co jemy, ma wpływ na nasze zdrowie. Rośnie więc zainteresowanie takimi produktami. Jest coraz więcej zwykłych sklepów spożywczych, w których są stanowiska ze zdrową żywnością, więc jest ona łatwo dostępna. Ekologiczna żywność to zdrowie, a na zdrowiu oszczędzamy na końcu. Mieliśmy już taki etap zachłyśnięcia się wolnym rynkiem w Polsce, kiedy pojawiło się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8309

Spis treści
Zamów abonament