Dobra moda na zdrową żywność
Ewa Wachowicz - producentka i autorka programów oraz książek o tematyce kulinarnej
Rz: Producenci żywności ekologicznej szacują, że w I kwartale tego roku sprzedaż ich produktów mogła się zwiększyć w Polsce o ok. 20 procent. Dlaczego recesja nie dotyka tej branży?
Ewa Wachowicz: Odkrywamy, że to, co jemy, ma wpływ na nasze zdrowie. Rośnie więc zainteresowanie takimi produktami. Jest coraz więcej zwykłych sklepów spożywczych, w których są stanowiska ze zdrową żywnością, więc jest ona łatwo dostępna. Ekologiczna żywność to zdrowie, a na zdrowiu oszczędzamy na końcu. Mieliśmy już taki etap zachłyśnięcia się wolnym rynkiem w Polsce, kiedy pojawiło się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta