Wypij, co sam nawarzyłeś
Coraz częściej za robienie piwa zabierają się ci, którym nie w smak „jasne” i „mocne” z masowej produkcji
– Jeszcze kilka lat temu w Polsce było zaledwie kilku domowych browarników – mówi „Rz” Ziemowit Fałat z internetowego sklepu i serwisu poradniczego Browamator.pl. – Dzisiaj, według naszych szacunków, ich liczba może wynosić nawet 10 tysięcy.
Dla siebie i przyjaciół
O skali zjawiska można wnioskować, przeglądając Internet. Na forach browarników wrze jak w kadzi z gotowaną brzeczką. Piwowarowie wymieniają się doświadczeniami, recepturami, ocenami produktów dostępnych w sklepach.
– Domowi browarnicy to przede wszystkim pasjonaci, którzy chcą robić dobre piwo dla siebie i przyjaciół – opowiada „Rz” Magdalena Kobus, piwowarka, właścicielka sklepu Piwowar. –...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta