Cielęcina z tektury
O czym powinniśmy pamiętać, przekraczając próg restauracji? Jakich dań unikać? Odpowiedzi na te pytania udzielają doświadczeni kucharze, którzy spędzili lata na zapleczach jadłodajni i niejedno tam widzieli
Każdy odcinek brytyjskiego cyklu „Wyznania”, odsłaniającego kulisy pracy różnych grup zawodowych, wywołuje w oglądającym spore emocje. Przede wszystkim zaskakuje łatwość, z jaką bohaterowie przyznają się do przekrętów i wybryków w pracy. Rzadko przypominają profesjonalistów. Częściej bandę cwaniaków, kombinatorów i leserów. W najbliższym odcinku, którego bohaterami będą kucharze, mocnych wrażeń także nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta