Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Polska wieprzowina zdobywa Koreę

08 maja 2012 | Ekonomia | Beata Drewnowska
Popyt na mięso z Polski szybko rośnie
źródło: Rzeczpospolita
Popyt na mięso z Polski szybko rośnie

O 300 proc. urósł w 2011 r. eksport naszej żywności na rynek koreański

Korespondencja z Seulu

26 polskich firm wystawia swoje produkty na zaczynających się we wtorek w Seulu targach Food & Hotel 2012. Niemal jedna trzecia z nich to spółki mięsne, w tym tak liczący się gracze jak Sokołów, Polski Koncern Mięsny Duda oraz Łmeat-Łuków. Silna reprezentacja tej branży nie dziwi, ponieważ to głównie dzięki niej w ubiegłym roku eksport polskiej żywności do Korei Południowej był niemal cztery razy większy niż w 2010 r. Wieprzowina, a szczególnie boczek i żeberka, stanowiła ponad 80 procent sprzedaży naszych produktów spożywczych na ten rynek.

Dobre perspektywy

Ten rok dla firm eksportujących do Korei nie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9226

Wydanie: 9226

Spis treści
Zamów abonament