Polska wieprzowina zdobywa Koreę
O 300 proc. urósł w 2011 r. eksport naszej żywności na rynek koreański
Korespondencja z Seulu
26 polskich firm wystawia swoje produkty na zaczynających się we wtorek w Seulu targach Food & Hotel 2012. Niemal jedna trzecia z nich to spółki mięsne, w tym tak liczący się gracze jak Sokołów, Polski Koncern Mięsny Duda oraz Łmeat-Łuków. Silna reprezentacja tej branży nie dziwi, ponieważ to głównie dzięki niej w ubiegłym roku eksport polskiej żywności do Korei Południowej był niemal cztery razy większy niż w 2010 r. Wieprzowina, a szczególnie boczek i żeberka, stanowiła ponad 80 procent sprzedaży naszych produktów spożywczych na ten rynek.
Dobre perspektywy
Ten rok dla firm eksportujących do Korei nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta