Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W PRL były napoje winopodobne

28 stycznia 2015 | Druga strona
źródło: materiały prasowe

Rozmowa | Elżbieta Pawłowska, członek honorowy i kierownik biura Polskiej Rady Winiarstwa

Rz: Winami wzmacnianymi spirytusem może się zainteresować fiskus. Według Ministerstwa Finansów takie produkty powinny być objęte wyższą akcyzą. Tylko czy takie wino możemy nazywać winem?

Elżbieta Pawłowska: Dodawanie spirytusu jest dozwolone. Wtedy wino staje się tzw. produktem pośrednim. Takie wina są na całym świecie. Kiedyś wino nie mogło mieć więcej niż 18 proc....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10051

Wydanie: 10051

Spis treści
Zamów abonament