Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Smak to za mało

24 czerwca 2016 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

Specjalnych kolacji organizowanych przez szefów w całej Polsce jest coraz więcej. Jednak ostatniego wydarzenia zorganizowanego w Poznaniu długo nikt nie przebije!

To kolacja na 88 rąk, która odbyła się tydzień temu w restauracji Cucina. I wbrew pozorom wcale nie wielkość obsady kuchni robi tu wrażenie, ale misja tego spektaklu – akcja dobroczynna. Wszyscy gotujący dzień wcześniej zarejestrowali się jako dawcy szpiku, a dochód z kolacji i towarzyszących jej licytacji przeznaczono na wsparcie Fundacji Anny Wierskiej Dar Szpiku.

Spiritus movens tego przedsięwzięcia był Ernest Jagodziński, laureat nagrody Szefa Jutra Regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk przyznanej przez „Żółty Przewodnik" Gault & Millau. Zebrał on w swojej restauracji kilku kulinarnych asów: Adama...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum
Wydanie: 10479

Wydanie: 10479

Spis treści
Zamów abonament