Smak to za mało
Specjalnych kolacji organizowanych przez szefów w całej Polsce jest coraz więcej. Jednak ostatniego wydarzenia zorganizowanego w Poznaniu długo nikt nie przebije!
To kolacja na 88 rąk, która odbyła się tydzień temu w restauracji Cucina. I wbrew pozorom wcale nie wielkość obsady kuchni robi tu wrażenie, ale misja tego spektaklu – akcja dobroczynna. Wszyscy gotujący dzień wcześniej zarejestrowali się jako dawcy szpiku, a dochód z kolacji i towarzyszących jej licytacji przeznaczono na wsparcie Fundacji Anny Wierskiej Dar Szpiku.
Spiritus movens tego przedsięwzięcia był Ernest Jagodziński, laureat nagrody Szefa Jutra Regionu Wielkopolska i Dolny Śląsk przyznanej przez „Żółty Przewodnik" Gault & Millau. Zebrał on w swojej restauracji kilku kulinarnych asów: Adama...
Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum