Atak na zygmuntówki
Kolejne cukiernie szykują się do pieczenia nowego warszawskiego ciastka – zygmuntówki. W Cechu Rzemiosł Spożywczych zabrakło nawet żurawiny!
Czy charakterystyczny wypiek z żurawiną i wielką bezą na wierzchu – nazwany z konkursu zygmuntówką – przyjmie się w stolicy?
Wszystko jest na dobrej drodze, bo do jego pieczenia szykują się kolejne cukiernie.
– Szef Cechu Rzemiosł Spożywczych przyznał nam, że ostatnio z ich magazynu zniknęły wszystkie zapasy żurawiny. Do tej pory się to nie zdarzało – mówi Magdalena Łań z Biura Promocji Miasta, pomysłodawczyni konkursu na nową słodycz stolicy.
Nagły atak na żurawinę...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta