Święta bez gotowania
Kawior i jesiotr? Żur i kiełbasa? Dania klasyczne i nowoczesne, chłopskie i luksusowe można zamawiać na Wielkanoc w warszawskich restauracjach. Jeśli decydujemy się na pomoc profesjonalistów, warto czym prędzej złożyć zamówienie.
Al Pomodoro, Bemowo, ul. Szeligowska 4 (róg Połczyńskiej),
tel. 22 357 69 69, Ursus,
ul. Dzieci Warszawy 27a (osiedle Skorosze), tel. 22 303 97 00
Jajka w majonezie pod pierzynką z zielonego groszku i pora (12 połówek jaj – 23,90 zł) lub półmisek ryb wędzonych (min. 500 g – 100 g /8,90 zł) zamówimy w obu restauracjach Al Pomodoro. Można tu dostać także sałatkę jajeczną z kurczakiem wędzonym, kukurydzą i czerwoną fasolą w sosie majonezowym (min. zamówienie 500 g – 100 g/4,90 zł) i karkówkę pieczoną w sosie własnym (min. zamówienie 600 g – 100 g/4,90 zł). Z tradycyjnych dań polskich przygotowana zostanie pieczona biała kiełbasa z chrzanem staropolskim (200 g/6 zł) i kaczka pieczona z jabłkami (ok. 1,5 kg – 1 kg/39 zł). Zamówienia przyjmowane są do 31 marca. Będą wydawane i dowożone do 3 kwietnia w godzinach ustalonych z każdym klientem indywidualnie.
Biosfeera, al. Niepodległości 80, tel. 22 898 01 55
Dostaniemy tu wegetariańskie specjały wielkanocne. Na przykład żurek na zakwasie (38 zł/litr), pasztet z cukinii ze szpinakiem (35 zł/kg), pasztet z soczewicy (35 zł/kg) oraz jajka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta