Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jedzenie i picie

11 grudnia 2010 | Plus Minus | Andrzej Łapicki

Są takie restauracje w Niemczech, które nazywają się „Jedzenie i picie” („Essen und Trinken”) i już wiadomo, o co chodzi. Żadne tam „Na rogu”, „Pod Czerwonym Kapturkiem”. Prosto i rzeczowo. Tak samo jest w środku.

Moją wędrówkę gastronomiczną zacznę od dzieciństwa. Dziadek, który dożywotnio mieszkał w hotelu Brühl (ul. Fredry), zaprosił nas, to znaczy Ojca, Mamę i mnie – miałem z sześć lat – na obiad. Wybrałem oczywiście ulubioną potrawę, czyli schab z kapustą – słodką, z pomidorami. W domu też była przeze mnie uwielbiana, a Mama umiała jeszcze upiec kresowy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8800

Spis treści
Zamów abonament