Żywność żegna się z kryzysem, ale hossy nie będzie
Przyspiesza tempo rozwoju rynku spożywczego w Polsce. W ciągu najbliższych pięciu lat jego wartość zwiększy się o około 20 procent.
– Po spadkach w latach 2011–2013 konsumpcja żywności w Polsce wraca na ścieżkę wzrostu. Ten pozytywny trend utrzyma się z pewnością w kolejnych miesiącach – mówi „Rz" Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
Jak tłumaczy, ożywieniu popytu sprzyjają przede wszystkim realny wzrost płac oraz wyhamowanie tempa podwyżek cen produktów spożywczych....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta