Ekożywność podbija Zachód
Szacuje się, że światowy rynek żywności ekologicznej wart jest ponad 20 mld dolarów. W Europie potentatami zdrowego jedzenia są Niemcy - w ubiegłym roku wyprodukowali z naturalnych surowców blisko jedną piątą wyrobów.
W Polsce produkcja zdrowej żywności dopiero się rozwija. Aby ją wytwarzać, firmy muszą poddać się kontroli i uzyskać certyfikat. W 2005 roku było 99 przetwórni ekologicznych, o połowę więcej niż rok wcześniej. Można spodziewać się, że w tym roku ich liczba pójdzie w górę...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta