Najlepsze miejsca kulinarne 2008
1 Rozbrat 20
Bistro & Restaurant, ul. Rozbrat 20, tel. 022 628 02 95, czynne: pon. – czw. w godz. 7.30 – 23, pt. – sob. od godz. 7.30 do ostatniego gościa, można płacić kartą
Restauracja przy Rozbrat to największe odkrycie ostatnich miesięcy. Miejsce, w którym od momentu otwarcia udało się wyczarować prawdziwie europejską atmosferę. Szef kuchni lubi francuską (ale też polską, włoską, rosyjską) klasykę podaną wykwintnie i ze smakiem. Miejsce określają trzy słowa: elegancja, klasyka, luz. Przedłużające się śniadania z jajkiem po wiedeńsku stały się już niemal tradycją. Polecam tu jedną z najlepszych w stolicy zupę cebulową z grzanką podawaną w kokilce i smakowite przekąski. A z deserów – tartę czekoladową, creme brule i owoce z zabajone. Boskie, inteligentne, smakowite. Ponieważ lokal wciąż nie ma koncesji na alkohole, można wpaść z własną...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta