Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pyszna jak włoska, wyrafinowana jak francuska

28 stycznia 2009 | Druga strona | Marcin Rafałowicz

- Centrum miasta powinno być bastionem kuchni regionalnej‚ chociażby ze względu na turystów‚ ale wolałabym, żeby ewentualne zakazy uderzały tylko w tzw. kebaby‚ chińszczyznę i hamburgerownie, dopuszczając kuchnię zagraniczną stojącą na najwyższym poziomie - mówi w rozmowie z "Rz" Magdalena Gessler, znana warszawska restauratorka

Rz: Władze włoskiego miasta Lukka w Toskanii chcą zamykać znajdujące się w centrum miasta lokale oferujące obcą kulturowo kuchnię. Czy to jest dobry sposób na promowanie restauracji serwujących rodzime potrawy?

Magdalena Gessler: Nie jestem zwolenniczką tak bezwzględnej ortodoksji kulinarnej. Oczywiście centrum miasta powinno być bastionem kuchni regionalnej‚ chociażby ze względu na turystów‚ ale wolałabym, żeby ewentualne zakazy uderzały tylko w tzw. kebaby‚ chińszczyznę i hamburgerownie, dopuszczając...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8228

Spis treści
Zamów abonament