Iberyjskie pstrągi
Iberyjskie pstrągi
Podróże kulinarne
Pstrągi to rybki przepyszne, aczkolwiek dziś sztucznie hodowane nie umywają się do swych braci łowionych ręką w górskich strumieniach i pieczonych nad ogniskiem na długim patyku. W naszych knajpach podają pstrągi zawsze na to samo kopyto: albo z wody, albo z rusztu, chociaż istnieje dziesiątki przepisów na przyrządzanie tej smacznej ryby. Np. w Norwegii jadłem grube dzwonka różowego - morskiego - pstrąga suto przybrane gęstą śmietaną w towarzystwie ziemniaczków...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta