Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Iberyjskie pstrągi

03 kwietnia 1996 | Gazeta | NS

Iberyjskie pstrągi

Podróże kulinarne

Pstrągi to rybki przepyszne, aczkolwiek dziś sztucznie hodowane nie umywają się do swych braci łowionych ręką w górskich strumieniach i pieczonych nad ogniskiem na długim patyku. W naszych knajpach podają pstrągi zawsze na to samo kopyto: albo z wody, albo z rusztu, chociaż istnieje dziesiątki przepisów na przyrządzanie tej smacznej ryby. Np. w Norwegii jadłem grube dzwonka różowego - morskiego - pstrąga suto przybrane gęstą śmietaną w towarzystwie ziemniaczków...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 716

Spis treści
Zamów abonament