Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Liczba dnia - 152 mld dol. rocznie

08 marca 2010 | Ekonomia | Dział Ekonomiczny

Tyle kosztują amerykańskich podatników konsekwencje zatruć pokarmowych – stwierdza raport Roberta Scharffa, byłego ekonomisty FDA. Ośrodki kontroli chorób notują co roku 76 mln przypadków ciężkich zatruć, które kończą się hospitalizacją 325 tys. ludzi i śmiercią 5 tys. Owoce i warzywa, świeże, mrożone lub konserwowane, powodują 19,7 mln zachorowań i stratę 39 mld dolarów.

Brak okładki

Wydanie: 8567

Spis treści
Zamów abonament