Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Producenci żywności i eksporterzy zyskują

21 stycznia 2015 | Ciekawa ekonomia

Obecny kryzys to nie tylko straty. Są w kraju branże, którym ta sytuacja sprzyja.

Szansą na dobre wyniki stało się przede wszystkim wprowadzone na początku sierpnia ub. roku embargo na zachodnią żywność. Z rosyjskiego rynku mięsa „wypadło" 47,2 proc. importu, w tym 73 proc. wieprzowiny i 65 proc. drobiu. Rynek został też pozbawiony 38,5 proc. mleka i nabiału (w tym 60 proc. sera) oraz jednej czwartej owoców...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10045

Wydanie: 10045

Spis treści
Zamów abonament