Wino w potrawach bez zezwolenia
Mając w menu potrawy, przy których przyrządzaniu używa się alkoholu, nie trzeba mieć zezwolenia na handel trunkami
– Planuję otworzenie małej jadłodajni. Raczej nie będę w niej chciała podawać alkoholu (chyba że np. lampkę wina), ale do przyrządzania niektórych potraw chciałabym wykorzystywać wino, piwo, spirytus i inne alkohole. Mam wątpliwość, czy muszę w takich przypadkach starać się o zezwolenie na sprzedaż alkoholu i przechodzić te wszystkie biurokratyczne procedury? – pyta...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta