Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wino w potrawach bez zezwolenia

13 listopada 2007 | Dobra firma | Michał Kosiarski

Mając w menu potrawy, przy których przyrządzaniu używa się alkoholu, nie trzeba mieć zezwolenia na handel trunkami

– Planuję otworzenie małej jadłodajni. Raczej nie będę w niej chciała podawać alkoholu (chyba że np. lampkę wina), ale do przyrządzania niektórych potraw chciałabym wykorzystywać wino, piwo, spirytus i inne alkohole. Mam wątpliwość, czy muszę w takich przypadkach starać się o zezwolenie na sprzedaż alkoholu i przechodzić te wszystkie biurokratyczne procedury? – pyta...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7862

Spis treści
Zamów abonament