Toskania na Mokotowie
Świeże białe trufle (Tuber magnatum) ma od wtorku w karcie restauracja Rubikon. Porcja białej trufli (1 g) kosztuje tu ok. 30 zł. Zjemy np. tagliatelle z masłem szałwiowym i białą truflą, carpaccio z sarny lub polędwicę wołową wzbogacone dodatkiem szlachetnego grzyba.
Białe trufle rosną tylko w Piemoncie i sprzedawane są na targu w miasteczku Alba (tu są ustalane ich ceny). Właśnie trwa na nie sezon. Grzyby je się wyłącznie na surowo – ściera się na specjalnej tarce prosto do talerzy. Mają charakterystyczny – trochę...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta