Smacznego
The Olive, hotel Sheraton, ul. B. Prusa, tel. 022 450 67 06, czynne codziennie w godz. 6.30 – 10.30 o 12 – 16, można płacić kartą.
Artur Grajber, wybitny szef kuchni, od dłuższego czasu zawiaduje kuchnią w hotelu Sheraton. To poszukiwacz nowych smaków i połączeń – ostatnio bawi się w komponowanie ryb z owocami. Na przykład lekko obsmażanego tuńczyka i krewetki łączy z karmelizowanym arbuzem i pikantnym sosem pomarańczowym (43 zł).
Lubi też wysokiej klasy przyprawy – używa w kuchni pieprzu i kardamonu w rozpylaczu, kryształków soli nasyconej mango i oliwy Lambda o smaku świeżo skoszonej trawy. Kuszą go...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta