Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wielkanoc w wielkim stylu

02 kwietnia 2010 | Po godzinach | Monika Kucia
Kompozycja Pawła Oszczyka, szefa kuchni restauracji La Rotisserie – ekskluzywny hotel Le Regina zaprasza w niedzielę i poniedziałek wielkanocny na wiosenny linner, czyli połączenie lunchu  z kolacją
autor zdjęcia: Radek Pasterski
źródło: Fotorzepa
Kompozycja Pawła Oszczyka, szefa kuchni restauracji La Rotisserie – ekskluzywny hotel Le Regina zaprasza w niedzielę i poniedziałek wielkanocny na wiosenny linner, czyli połączenie lunchu z kolacją

Arsenał, ul. Długa 53, tel. 22 635 83 77, czynny codziennie w godz. 8 – 24; można płacić kartą

Goście mogą tu zjeść obiad w lany poniedziałek. Dania wiosenne to m.in. krem ze szparagów (23 zł), krewetki na ostro z grapefruitem i pomarańczami (49 zł) oraz kaczka z gnocchi (włoskie kopytka, 59 zł). Można tu także komponować sałatki według własnego wyboru (29 zł). Dzieciom można zamówić caramelle – pierożki jak cukiereczki z ricottą (27 zł) oraz pulpeciki z jagnięciny serwowane z tagliatelle (33 zł). Lekki deser to beza przekładana lodami cytrynowymi (23 zł).

Biosfeera, al. Niepodległości 80, tel. 22 898 01 55, czynna codziennie w godz. 10 – 22; można płacić kartą

W poniedziałek zjemy tu wegetariańskie specjały wielkanocne, np. tradycyjny żurek na zakwasie, podawany z szaszłykiem jajecznym (16 zł), zupę chrzanową (13 zł), a także pierogi z kaszą i serem – pierogi wypełnione kaszą gryczaną, twarogiem i fetą, podawane z szalotką podsmażaną na maśle (25 zł).

Blue Cactus, ul. Zajączkowska 11, tel. 22 851 23 23, czynny od poniedziałku do piątku w godz. 8 – 23, w soboty w godz. 9 – 23, w niedziele od 12 do 22; można płacić kartą

Na dania z karty można tu przyjść w lany poniedziałek od godz. 12. Zjemy tu np. placuszki ze słodkich patatów, marchewki i świeżej kolendry z sałatką z kurczaka marynowanego w przyprawach cajun, kiełków nasion i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8589

Spis treści
Zamów abonament