Menu degustacyjne
La Rotisserie, hotel Le Regina, ul. Kościelna, tel. 022 531 60 70, czynne codziennie w godz. 12 – 23, można płacić kartą
Paweł Oszczyk, szef kuchni w La Rotisserie, wciąż szuka nietypowych połączeń, eksperymentuje z zapomnianymi produktami, lubi kulinarne żarty. W swoim obecnym menu degustacyjnym proponuje m.in. rulon z wędzonego łososia i kraba z koprem i kawiorem, kompot z jabłka i rabarbaru, pierś przepiórki faszerowaną letnią truflą, risotto ze świeżych kurek i lubczyku oraz comber z sarny marynowany w wódce z miodem, serwowany z sałatą ze świeżymi malinami i imbirem oraz ravioli rozmarynowym. Na deser dostaniemy Duet z gorzkiej czekolady i marakui z domowej roboty sorbetem. Cena: 270 zł (bez alkoholu).
Malinowa, hotel Bristol,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta