O butelce bezdennej cavy i smoku wawelskim
Augustí Torello Matá – jeden z trójki rodzeństwa, które z ojcem, w Sant Sadurni d’Anoia, produkuje cavę, słynne katalońskie wino musujące
Rz: Niewiele robicie tej cavy, patrząc na okolice Sant Sadurní d’Anoia.
Augustí Torelló Matá: To pytanie czy stwierdzenie?
Małych, całkowicie niezależnych firm rodzinnych pozostało może kilka. Takie Codorníu czy Freixenet robią dziennie więcej niż wy przez cały rok!
Nie w wielkości siła! Niech się zmierzą z nami na jakość! Wynik murowany!
Porządnych odmian w ogóle przecież nie używacie!
Porządnych, to znaczy jakich?
Chardonnay, pinot noir...
Bzdura! Używamy tradycyjnych katalońskich odmian: macabeo, parellada i xarel-lo.
Jednak, jeśli chodzi o wina musujące, chardonnay i pinot noir to podstawa. Niemal...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta