Rozgrzać ukochane serce
Walentynki to święto miłości i rozkoszy – także kulinarnych. Warszawskie restauracje przygotowały w tym roku wyjątkowo bogatą ofertę dla zakochanych.
W zestawach dań same frykasy – homary, małże św. Jakuba, polędwica wołowa, turbot, szafran, gorzka czekolada, truskawki i szampan. Czy afrodyzjaki działają? Nie wiadomo. Wiadomo natomiast, że pyszne jedzenie rozgrzewa serce. Miłosny weekend już za tydzień. Warto czym prędzej zarezerwować stolik!
Hotel Bristol Le Meridien, ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, tel. 22 551 00 00
W hotelowych restauracjach 13 lutego odbędą się uroczyste kolacje i bal. W Malinowej przygotowane będzie pięciodaniowe menu. Znajdą się w nim m.in. sashimi i tatar z tuńczyka na krewetkowym carpaccio, szafranowe veloute z owocami morza oraz comber jagnięcy ze świeżo mieloną kolendrą z sosem kremowym z gęsiej wątróbki i roladką z truflowym risotto i szparagami oraz mus z gorzkiej czekolady z truskawkami marynowanymi z likierem Cointreau. W cenę 299 zł od osoby wliczone są też lampka szampana serwowana na powitanie oraz napoje. W Marconi odbędzie się kolacja w formie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta