Jajka, chrzan i pasztety
Jaja faszerowane, szynkę i żur na Wielkanoc można już zamawiać w restauracjach, hotelach i sklepach z żywnością tradycyjną. W ofercie są dania klasyczne i nowoczesne, w wersji domowej i luksusowej. Specjały odbierzemy w większości przypadków w Wielką Sobotę, 23 kwietnia.
Cafe Bristol, hotel Bristol, ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, tel. 22 551 18 32
Ekskluzywna wersja świąt. Zamówić można medaliony z podwędzanego na ciepło łososia dekorowanego krewetkami z musem jabłkowo -chrzanowym (19 zł/150g) czy marynowanego z ziołami i kruszonym pieprzem, pieczonego antrykota z sosem tatarskim (19 zł/150g). Ze słodyczy możemy wybrać lukrowaną babkę wielkanocną (42 zł/dla ośmiu osób) lub paschę bakaliową z sosem pomarańczowym (18 zł/200 g).
Dyspensa, ul. Mokotowska 39, tel. 022 629 99 89
Tu dostaniemy wędliny:...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta